Jeg holder meget af gourmet-knækbrød, som Urtekram laver det, og nu har en veninde delt en opskrift med mig, som jeg selvfølgelig fluks bringer.
Ruller man knækbrødet lidt tyndere ud, får man de mest sprøde og lækre kiks.
- 1 dl havregryn
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl hørfrø
- 1 dl solsikkekerner
- 1 dl græskarkerner
- 3,5 dl hvedemel
- 1 dl smagsneutral olie (jeg bruger vindruekerneolie)
- 2 dl vand
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
Alting blandes sammen. Har du en røremaskine, så lad den gøre arbejdet, for det er noget klisterstads.
Tænd ovnen på 200 grader. Del dejen i to og læg den på et stykke bagepapir.
Læg et stykke bagepapir ovenpå og rul tyndt ud, til det dækker det nederste bagepapir. Løft det øverste stykke bagepapir af, og træk det nederste stykke bagepapir med den udrullede dej overpå en bageplade.
Skær dejen i passende stykker afhængigt af, om du vil have knækbrød eller kiks. Jeg bruger et pizzahjul til opgaven. Gentag succesen med den anden halvdel af dejen.
Bag derefter knækbrødet i 10-15 minutter, indtil det er gyldent.
Dejen kan varieres ved f.eks. at bruge speltmel i stedet for hvedemel, og knækbrødet kan jo få et spændende drys som afslutning af ekstra kerner, høvlet parmesanost eller et drys krydderurter.
De ér altså også bare gode! 🙂 Jeg tror at jeg vil lave en portion i dag igen… igen 😀
Glæder mig til på onsdag!,
Mille.
Den lyder lækker, den vil jeg prøve…