Crostini di fegatini di pollo – crostini med kyllingelever

Dette er italiensk, når det er allerbedst: nemt at lave og lækkert. Og så kan det laves i forvejen, hvis man vil bruge det til gæstemad.

Til crostini til 8 personer:

  • 40 g smør
  • 200 g kyllingelever (fås frossent i større supermarkeder)
  • 8 finthakkede salvieblade
  • 1 spsk kapers
  • 1 spsk balsamicoeddike
  • 2 spsk friskhakket bredbladet persille (almindelig kan gøre det)
  • 8 skiver store ciabattabrød
  • 1 fed hvidløg

Sæt ovnen på 200 grader og rist brødene til de er gyldenbrune og sprøde.  Pil hvidløget og kør det langs den sprøde kant på brødskiverne.

Smelt smørret på en pande og steg leveren sammen med salvien i ganske få minutter -leveren skal være svagt lyserød inden i. Tilsæt eddike, kapers, persille og skru op for varmen og lad væden koge ind. Det skal ske hurtigt, så leveren ikke bliver sej og grå.

Blend massen med en stavblender eller i en foodprocessor til en jævn masse. Smag evt. til med salt, men husk, at kapers i sig selv er salte.

Smør massen på brød og server straks, evt. med et persilleblad som pynt.