Hjemmelavet rabarbersaft

Frisk rabarbersaftRabarber har en fantastisk lang sæson, men vender man ryggen til et øjeblik, så kan stænglerne blive næsten 1 meter lange og på tykkelse med en underarm. Og så store rabarber er ikke gode til syltetøj, men så kan de heldigvis blive til hjemmelavet saft. Det bedste er næsten, at det tager under en time at forvandle rabarber til pink limonade på flaske. Saften fortyndes med vand i blandingsforholdet 1:4.

1,5 liter saft

  • 2 kg rabarber
  • ½ liter vand
  • 500 g sukker
  • 2 tsk atamon

Rens rabarberne og skær dem i stykker. Kog derefter rabarberne ved svag varme i vandet tilsat sukker, indtil de smatter ud. Det tager cirka en halv time. Herefter sigtes rabarberne. Hvis du ikke har en saftklæde, kan et rent viskestykke bruges. Tilsæt 1 tsk atamon til den færdige saft. Saften hældes på rene skoldede flasker. Jeg ryster de rengjorte flasker med 1 tsk atamon, og det rækker fint til et par flasker.

Pulpen, der bliver til overs, kan man evt. spise med græsk yoghurt eller yoghurt naturel.

Saften kan holde et par måneder, hvis den bliver opbevaret tørt og køligt.

En tanke om “Hjemmelavet rabarbersaft”

Der er lukket for kommentarer.