Rabarbermuffins med hvid chokolade

RabarbermuffinsDet karakteristiske ved rabarbermuffins er kombinationen af det syrlige og det søde, der understreges af groft hakket hvid chokolade.

16 muffins

  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 3 æg
  • 225 g hvedemel
  • 1½ tsk bagepulver
  • 300 g rabarber
  • 2 tsk vanillesukker
  • 150 g hvid chokolade

Forvarm ovnen til 180 grader og sæt 16 muffinsforme klar. Hvis du har en muffinform af silikone, kan du bruge den, som den er, eller beklæde den med papirforme. Så er kagerne lettere at håndtere bagefter. Hvis du ikke har en form, kan du bruge dobbelte papirforme, så holder kagerne bedre faconen.

Rens rabarberne og skær dem i tynde skiver. Hvis du selv har rabarber i haven, så vælg de fineste og tyndeste til muffins. Hæld lidt af sukkeret over rabarberne og sæt dem til side, mens resten af dejen røres sammen.

Rør smør og sukker sammen og tilsæt æggene. Sigt hvedemel, bagepulver og vanillesukker i dejen. 

Hak den hvide chokolade med doven kniv. Der må gerne være stykker, som man kan genkende i kagerne. Vend den hvide chokolade og rabarberstykkerne i dejen.

Bag kagerne i ca. 20 minutter ved 180 grader. De skal være let gyldne og faste, når man trykker let på dem.

Tip: Bag gerne en stor portion – muffins kan sagtens fryses og er gode at have i baghånden til uventede gæster.

20 tanker om “Rabarbermuffins med hvid chokolade”

  1. Tak for opskriften. De smager rigtig godt!
    (men der mangler oplysning om, hvor længe de skal bage).

  2. Den må da vist være faldet af i farten – tak fordi du lige gjorde mig opmærksom på det 🙂

    De skal have ca. 20 minutter ved 180 grader.

  3. Hej Anne

    Her må jeg lige stille et enkelt spørgsmål , kan man bruge de rarbarber man har haft frosset ?
    Jeg er vild med dine opskrifter , og går under brugernavnet Theathea på trendsales 🙂

  4. Hej Theathea – og velkommen til 🙂
    Du kan sagtens bruge frosne rabarber. De smider selvfølgelig lidt vand, men det ville jeg bare kassere og nøjes med rabarberstykkerne.

    Kh.
    Anne

  5. Tak for opskriften. Jeg har lavet den med marcipan i stedet for hvid chokolade. Jeg har også lavet den med olie istedet for smør, så blev de lidt mere saftige i det og hævede også lidt bedre.

  6. Hej Karen.
    Jeg er glad for, at du har videreudviklet opskriften – det lyder også som en god kombination.

    Velbekomme og god søndag
    Anne

  7. Hej Louise.
    Det kan de, og de kan fint lunes i mikroovnen 🙂
    Jeg opdaterer lige opskriften – du er nok ikke den eneste, der har tænkt det.

    Mange hilsner
    Anne

  8. Mums nogle lækre muffins! Opskriften er hermed gemt 🙂 De smager fantastisk!

  9. De er virkelig – virkelig lækre. Også med blåbær i stedet for rabarber. MUMS

  10. Kom en håndfuld meget groft hakkede mandler i, mums, de var gode og blev endnu bedre…

  11. Hej,
    Hvis man bruger olie i stedet for smør – hvor stor en mængde skal man da bruge?
    Mvh. Didde

  12. Hej Didde.
    Iflg. Hjerteforeningens omregningstabel, så svarer 100 g smør til 3/4 dl olie (70 g), så til denne opskrift skal du bruge 1,5 dl olie. Jeg vil anbefale solsikkeolie, der er helt smagsneutral 🙂

    Vh.
    Anne

  13. Tusinde tak for en fantastisk opskrift. Jeg har den liggende som fast bogmærke på computeren. Jeg har nu lavet den et par gange med grofthakkede jordbær (samme mængde som rabarber, nu det er jordbær-sæson. Absolut også saftige og gode. Og din opskrift er nu delt med næsten alle, der har samt dem.

  14. Hej Rie
    Tak for tippet med jordbærene. Jeg tror bestemt også, at de kan laves med hindbær, der kommer i sæson lige om lidt. Og dejligt at du kunne bruge min opskrift!

    Vh.
    Anne

  15. Hej.
    Åh, hvor de smager godt. Jeg brugte frosne rabarber, og saften gemte jeg og rørte flormelis i, til det fik en tykkelse som fløde. Det hældte jeg over da kagerne var lune. Det blev en dejlig glasur som trængte ned i kagerne. Guf!!!

  16. Skønne kager og endnu bedre når man lige smider lidt marcipan hakket i små stykker i også, helt klart en ny farvorit herhjemme!

Der er lukket for kommentarer.