Fedmeskat fremmer ingenting

I dag har de fleste medier regeringens nye fedmeskat på dagsordenen, og det er lige til at blive trist til mode af. I TV 2 Nyhederne kl. 19 afslørede skatteminister Troels Lund Poulsen, at “det er et spørgsmål om at lave en afgift, der kan opkræves”, og så behøvede jeg ikke at høre mere.

Der er ikke tale om idealistiske overvejelser for at sikre, at danskerne får lettere adgang til sunde og gode råvarer. Eller at fødevareerhvervet får bedre vilkår på eksportmarkederne. Det handler kun om at få budgettet til at nå sammen.

Således bliver fedtafgiften på kød fastsat efter hele dyret, så magert kød som fx svinefilet bliver beskattet på samme måde som bacon.

Du kan læse mere i artiklen her eller tygge lidt på lovteksten her.

Det giver absolut ingen mening. Samtidig bliver det sværere at importere fødevarer, og den liberale skatteminister vil altså udvide bureaukratijunglen. Vareudbuddet i Danmark bliver mindre, og de sunde fødevarer bliver forholdsmæssigt dyrere. Det virker fuldstændigt bagvendt.

Hvis forslaget så i det mindste var båret af en idealisme, så kunne jeg bare være uenig. Desværre virker det som om, at skatteministeren ikke engang selv tror på den hvide løgn om, at afgiften skal gavne sundheden. Og han kan naturligvis ikke indrømme, at regeringen ikke har bedre forslag.

Jeg får sådan en lyst til at spørge dem, om det virkeligt er nødvendigt at stikke en pind ud, hver gang der kommer et hjul forbi?

Wulffmorgenthaler

3 tanker om “Fedmeskat fremmer ingenting”

  1. Skal vi nu osse til at betale skat af vores fedt? er det ikke nok at vi skal slæbe rundt på det …..

  2. Jeg synes at det er så latterligt! Det hjælper jo ikke en hujende fis på noget som helst og så synes jeg at det er ret svært at have respekt for sådan en udtalelse som vores skatteminister kom med…
    Det er en ommer.

    Mange hilsner
    Birthe

  3. Ja, og det bliver og endnu værre, da de fremlagde hvem, der er blevet bedt om at sende høringssvar. Når man ikke hører fødevarererhvervene, men bare skal have penge i kassen, så er spillet vist ude.

Der er lukket for kommentarer.