Kaster du dig ud i at tilberede sushi selv, ved du sikkert, at den rå fisk skal fryses først for at undgå evt. parasitter.
Anbefalingen har hidtil været, at fisken skulle fryses i 24 timer, men nu er der kommet en tilføjelse. Fisken skal fryses i 24 timer ved minus 20 grader.
Nu er udfordringen, at de fleste husholdningsfrysere kun fryser minus 18 grader. Jeg har spurgt Fødevarestyrelsen, som oplyser, at fisken skal fryses i mindst fire døgn ved minus 18 grader, før man er sikker på, at alle parasitter er sat ud af spillet.
Sidst jeg kiggede på deres hjemmeside, havde de ikke opdateret artiklen, som jeg spurgte til, men du får linket her.
Senest er der i øvrigt kommet en lempelse af reglerne, så laks til sushi ikke behøver at blive frosset. Det skyldes, at laks til sushi typisk stammer fra havbrug, hvor der ikke forekommer parasitter i fisken.
Tak for oplysningen 🙂