Fedtafgift bliver dyr for brødrene Price

Så blev fedtafgiften fremlagt i Folketinget af skatteminister Troels Lund Poulsen. Landbrug & Fødevarer har regnet på forslaget, og vi kan forberede os på, at de fede mejeriprodukter bliver dyrere, og det kan du selv se nærmere på i beregningerne her.

Fedtafgiften på kød er blevet ændret i forhold til ministerens første udspil om at lægge samme afgift på hele dyr uanset udskæring. Nu bliver der lagt op til, at slagterierne selv kan vælge, om kødet skal beskattes efter den enkelte udskæring eller som et gennemsnit af hele dyrets fedtprocent. Gad vide om det gælder hele dyret – ellers kan der sikkert være en fordel i at beskatte ribbenstegen efter grisens gennemsnitlige fedtprocent. Men logisk bliver fedtbeskatningen aldrig. 

De fleste forbrugere overlever nok, at smørret bliver dyrere. Selvom det er en basisvare, så er det vel kun Price-brødrene, der bruger smør i mængder, der kan slå bunden ud af et husholdningsbudget.

Fedtafgiften kunne have haft en højere formål. Mange lande, vi gerne sammenligner os med, har gjort øvelsen for at gøre det sunde valg både let og billigt. Derfor ærgrer jeg mig stadig over, at fedtafgiften ikke er drevet af mening og en idealisme.

I stedet må vi nøjes med en visionsløs skatteminister, der skal fylde statskassen.

3 tanker om “Fedtafgift bliver dyr for brødrene Price”

 1. Ja ……

  Visionsløst, det må man sige, lad os få nogle skatter bare på et eller andet, så camouflerer vi det, som folkets bedste.

  Skatter på fedt, så kan de lære det, aldrig mere smør, kun nedrige produkter med tvivlsom karakter.

  Det er jo smart nok.. 700 millioner i kassen på at tænke “kreativt”, det fremmer jo desværre bare ikke andet end at så bliver de reelle produkter bandlyst frem for de syntetiske produkter uden fedt, men med fedtsmag.

  Visionsløst. Det må man sige.

 2. Bare vi ikke skal betale skat af det fedt vi slæber rundt på, så går det nok.
  Men typisk lobbyarbejde, at kunne vælge beskatning af hele dyret eller den enkelte udskæring.

  Hilsen Peer

Der er lukket for kommentarer.