Den dragende citronmåne

Citronmåner er omgivet af fordomme, men også mange gode minder. Sif Orellanas citronmåne tager ikke mange øjeblikke at røre sammen, og du kan have færdig kage på godt 45 minutter. Hvor lang tid tager det at tage ned på tanken?

Jeg har altid haft svært ved at rumme ordet “svampet” og “lækkert” i samme sætning, men jeg må medgive, at kagen er blød, kompakt og ikke bliver tør, før sidste stykke er spist.

1 kag/ 10 store stykker

 • 250 g smør
 • 350 g sukker
 • 4 æg
 • revet skal af 2 usprøjtede citroner
 • ca. 325 g hvedemel
 • 1 ½ tsk bagepulver
 • 1,1 dl mælk

Glasur

 • saft af 1 citron
 • ca. 115 g flormelis

Tænd ovnen på 200 grader. Smør en springform på ca. 22 cm i diameter eller brug en rund silikoneform. Rør sukker og smør sammen i en skål. Pisk æggene i sammen med den revne citronskal. Sigt melet og bagepulveret i dejen og rør til sidst mælken i. Hæld dejen i formen og bag citronmånen midt i ovnen i ca. 35 minutter, til den er gylden og gennembagt.

Mens kagen er i ovnen, røres glasuren sammen. Når kagen er færdig, stikkes huller i kagen med en kødnål, så glasuren kan trænge ned i kagen. Smør glasuren på den lune kage, og lad kagen køle helt ned. Glasuren bliver tynd og sprød. Hvis du vil give kagen et ekstra pift, kan du drysse den færdige kage med lidt fintrevet appelsin- eller citronskal.

Opskriften stammer fra Sif Orellanas bagebog “Greven, kammerjunken og den dragende citronmåne” – læs min anmeldelse her.

3 tanker om “Den dragende citronmåne”

 1. Jeg er så vild med hendes bøger, selvom jeg ikke har haft så meget held med de bageopskrifter jeg har afprøvet – men det kan hun jo ikke gøre ved 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

 2. Hej Birthe.
  Det er sjovt, at man bare ikke altid kan følge kogebogsforfatteres opskrifter. Eller nærmere pudsigt. Jeg er godt udfordret af Claus Meyers bagebog. Jeg kan bare ikke få brød og surdej til at blive helt rigtigt.

  Kh.
  Anne

 3. Det er den bedste citronmåne jeg noglesinde har smagt. Men dog vil jeg sige, at i en 23 cm springform, har jeg oplevet at bagetiden er helt oppe på en timer og ti minutter. Og så kommer jeg bagepapir på toppen, for den ikke bliver sort.

Der er lukket for kommentarer.