Glaserede gulerødder med kardemomme

Jeg elsker indisk mad, men jeg synes tit, at jeg savner noget tilbehør. Derfor fandt jeg på disse glaserede gulerødder med kardemomme, men jeg er helt sikker på, at de også vil gå godt sammen med mange andre retter. Gulerødderne får en mild smag af appelsinen og kardemommen, og det kan i hvert fald både klæde en gris og en kyling.

4 personer

  • 800 g gulerødder skåret i kiler eller tykke skiver
  • ½ liter vand
  • 2 tsk salt
  • 20 g smør
  • saften af en lille appelsin
  • 1 spsk sukker
  • 5 grønne kardemommekapsler

Bring vandet i kog i en sautérpande og tilsæt gulerødderne, kardemommekapslerne og salt. Kog uden låg i ca. otte minutter eller indtil vandet er næsten fordampet.  Tilsæt smør, appelsinsaft og sukker og vend gulerødderne, til de er smukt blanke.