Créme brûlée med lakrids

Créme brûlée er en herlig klassiker, der kan få et moderne pift ved at tilsætte rålakridspulver.

Man skal ikke afholde sig fra at eksperimentere med den brændte creme – onde tunger påstår, at det er svært at lave, men faktisk er det en ganske enkel dessert at tilberede selv.

4 portioner

 • 4 pasteuriserede æggeblommer
 • 5 dl piskefløde
 • 65 g sukker
 • 2½ tsk rålakridspulver (kan købes i specialforretninger og hos Specialkøbmanden)
 • Rørsukker til det sprøde låg

Pisk sukker og æg sammen til en sej masse. Hæld fløden i en tykbundet gryde og varm den op. Fløden skal ikke koge, så sluk varmen, når overfladen begynder at boble.

Pisk æggemassen i den varme fløde. Massen skal tykne let og kunne dække bagsiden af en ske. Fordel massen i portionsskåle – gerne ramekiner. Lad skålene stå et øjeblik, så boblerne forsvinder og overfladen bliver glat. Sæt créme brûléerne i et vandbad i ovnen ved 140 grader i ca 30 minutter. Overfladen skal være fast – måske skal de have lidt længere – det afhænger af skålenes størrelse.

Créme Brûléerne afkøles helt i køleskabet. Umiddelbart før de skal serveres, drysses de med et tyndt lag rørsukker og brændes med en créme brûlée-brænder. Alternativt kan du karamelisere créme brûléen i ovnen tændt på grill, men pas på, for det går pludselig stærkt.

2 tanker om “Créme brûlée med lakrids”

 1. Åh, Anne – jeg er vild med Créme Brûlée og elsker lakrids, så det lyder virkelig som en skøn kombi. Sikke en masse skønne opskrifter du blogger – jeg sidder her og savler hver dag. Dejligt at jeg mødte dig – og din blog.

 2. Hej Camilla.
  Den er skøn – så skøn, at fotograften spiste i stedet for at tage billeder 😉

  Mange hilsner
  Anne

Der er lukket for kommentarer.