Créme brûlée er en herlig klassiker, der kan få et moderne pift ved at tilsætte rålakridspulver.
Man skal ikke afholde sig fra at eksperimentere med den brændte creme – onde tunger påstår, at det er svært at lave, men faktisk er det en ganske enkel dessert at tilberede selv.
4 portioner
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 5 dl piskefløde
- 65 g sukker
- 2½ tsk rålakridspulver (kan købes i specialforretninger og hos Specialkøbmanden)
- Rørsukker til det sprøde låg
Pisk sukker og æg sammen til en sej masse. Hæld fløden i en tykbundet gryde og varm den op. Fløden skal ikke koge, så sluk varmen, når overfladen begynder at boble.
Pisk æggemassen i den varme fløde. Massen skal tykne let og kunne dække bagsiden af en ske. Fordel massen i portionsskåle – gerne ramekiner. Lad skålene stå et øjeblik, så boblerne forsvinder og overfladen bliver glat. Sæt créme brûléerne i et vandbad i ovnen ved 140 grader i ca 30 minutter. Overfladen skal være fast – måske skal de have lidt længere – det afhænger af skålenes størrelse.
Créme Brûléerne afkøles helt i køleskabet. Umiddelbart før de skal serveres, drysses de med et tyndt lag rørsukker og brændes med en créme brûlée-brænder. Alternativt kan du karamelisere créme brûléen i ovnen tændt på grill, men pas på, for det går pludselig stærkt.
Åh, Anne – jeg er vild med Créme Brûlée og elsker lakrids, så det lyder virkelig som en skøn kombi. Sikke en masse skønne opskrifter du blogger – jeg sidder her og savler hver dag. Dejligt at jeg mødte dig – og din blog.
Hej Camilla.
Den er skøn – så skøn, at fotograften spiste i stedet for at tage billeder 😉
Mange hilsner
Anne