Aroseret frugtsalat med frossen appelsinluft

Når man aroserer, hæver man noget ved at give det et lille pift af alkohol. Denne frugtsalat er aroseret med rom, men du kan selvfølgelig bruge de fleste slags spiritus eller likør – cointreau og kirsch er også gode bud.

8 personer

  • Ca. 1 liter fintsskåret frugt efter humør. Fx mango, æble, pære og ananas.
  • 2 dl rom

Lad frugten trække i minimum en halv dag, men gerne længere.

Hvis du vil have en fest, så kan du servere frugtsalaten med frossen appelsinluft, som er et molekylært indslag.

Udstyret til spherification er fremstillet af Ferran Adria, kendt fra restauranten El Bulli, der var blandt de første med den molekylære gastronomi. Udstyret kan købes her.

Desuden kan det blive nødvendigt at investere i en ny køkkenvægt, da målene er små og kræver stor præcision.

Frossen appelsinluft

  • 400 g friskpresset appelsinsaft
  • 1,5 g Lecite (Emulgator)

Pisk appelsinsaften med lecite med en håndblender og fordel skummet i en skål og frys det. Appelsinluften kan med fordel fryses nogle timer inden, den skal bruges.

Tip: Frossen appelsinluft smager også skønt til chokolademousse.