Når foråret melder sig, så sætter mejerierne produktionen af koldskål i vejret. I år ærgrer jeg mig. Hirtshals Mejeri havde en rigtig god koldskål i sortimentet, men Arla opkøbte mejeriet, og fra 1. april var det endegyldigt slut med deres gode koldskål.
Heldigvis kan man selv lave en koldskål, der er er fyldig og rund i smagen med det rette pift af citron og vanille.
4 personer
- 1 liter kærnemælk
- 2 pasteuriserede æg/ 4 pasteuriserede æggeblommer
- ca. 1 dl sukker
- saft af 1 citron (hvis den er økologisk, kan du rive skallen fint og bruge den også)
- evt. 2 dl yoghurt naturel, ymer eller lign. – det giver en mere fyldig koldskål, og du kan godt bruge lidt mere, hvis du kan lide den endnu tykkere
- 2-3 tsk vanillesukker
Pisk æggeblommerne med sukker. Pisk yoghurt naturel i og rør derefter kærnemælken i. Tilsmag med citronsaft og -skal samt vanillesukker. Lad koldskålen stå i køleskabet i en times tid, inden den serveres.
Koldskålen kan serveres med kammerjunker, crunch (fx. lidt müsli eller branflakes) eller frisk frugt – når sæsonen kommer smager jordbær fantastisk.