I anledning af påsken tænkte jeg, at det var oplagt at lave nogle påskeæg, og i stedet for at kaste mig blindt over marcipanæg, valgte jeg en version med tørret frugt blødt op i appelsinsaft.
Det hele blev kørt en tur i minihakkeren Slicesy fra Bamix, som jeg i øjeblikket tester sammen med netbutikken Whiteaway.com. Du kan selvfølgelig også hakke frugten i hånden, i en foodprocessor eller en minihakker.
30 guldæg
- ca. 350 g blandet tørret frugt (fx abrikoser, dadler og figner)
- revet skal og saft af to appelsiner
- 2 tsk kakao
- 1 tsk vanille
- 2-2,5 dl havregryn eller blandet havregryn og mandelmel
- 2-300 g mørk chokolade til overtræk. Jeg brugte J.D. Gross 75 % Trinidad fra Lidl (300 g betyder, at det er lettere at arbejde med, og så kan du lade opvaskeren slikke gryden. 200 g er lige netop nok)
- Guldstøv til pynt
Riv skallen af appelsinen og pres bagefter saften. Lad saft, tørret frugt, kakao og vanille trække i mindst en halv time (særligt, hvis du som mig finder en pakke tørret frugt fra jul, der er lidt mere tør, end den var dengang). Hæld den tørrede frugt i en minihakker/foodprocessor og kør, indtil blandingen er jævn.
Tilsæt havregryn/mandelmel og kør indtil blandingen er fast. Den skal trilles, så den må ikke være for våd. Justér mængden af havregryn, hvis det er nødvendigt – måske var dine appelsiner større end mine.
Tril blandingen til kugler og spids dem til i enden, så det bliver til æg. Lad dem tørre lidt på et stykke bagepapir, mens du smelter chokoladen.
Hak 2/3 dele af chokoladen groft og smelt det ved svag varme i en tykbundet gryde eller over et vandbad. Når chokoladen er smeltet, så slukker du for varmen og tilsætter den sidste 1/3. Når al chokoladen er smeltet, er du klar til at overtrække påskeæggene. Brug en gaffel og en ske til at styre med, og løft ægget op på gaflen og ryst den overskydende chokolade af.
Lad chokoladen tørre et tørt og køligt sted (ikke i træk). Efter ca. en halv time er chokoladen tørret lidt, og du kan nu pynte æggene efter humør – fx med guldstøv.
God påske!
De ser dejlige ud! Var det ikke fordi, at vi havde fået påskeæg af gæster her på det sidste, havde jeg også kastet mig ud i at lave noget påskekonfekt, men det får jeg så ikke gjort i år 🙂
Lyder meget spændende med Bamix’en – glæder mig til at høre, om den kan leve op til det gode ry.
Hav en god påske!
hvordan smagte de så?:) Meget sunde eller som guf?:)
Jamen de smagte rigtigt dejligt – og ikke med sund bismag 🙂 Men det var sevfølgelig også lutter gode sager, der var i. Faktisk tror jeg, at de skal gentages til jul i kugleform.
Jeg håber, I har haft en dejlig påske!
-Anne
Lyder super lækkert og indbydende. Skal helt klart prøves, men det må blive næste påske, idet jeg desværre først har set det i dag 🙂
Påskehilsen
Bent
http://weekendopholdikøbenhavn.dk/