Test: Bamix Superbox – madørernes favoritgadget

For et par uger siden fik jeg tilsendt en Bamix Superbox fra Whiteaway.com, der har stillet maskinen til rådighed, så jeg kan teste den i alle ender og kanter. Superboxen består af en Bamix stavblender (200 w), tre bægre med låg, minifoodprocessoren Slicesy, en minihakker og en stander, som stavblenderen kan stå i.

Bamix har nærmest opnået en mytisk status, og køkkenkendisser står i kø for at promovere den, bl.a. Gordon Ramsey og danske Lene Hansson. Bamix er håndbygget i Schweiz, og man kan godt fornemme, at det er køkkengrej i den bedre ende. Det er lige før, der er en hilsen med stempel fra sidste kontrollant på fabrikken. Det medfølgende udstyr er i en lækker kvalitet, og bægrene har tætsluttende låg. Det eneste, der virker lidt skraldret, er holderen. Jeg kunne godt have brugt en holder, der enten var lidt kraftigere eller måske en mulighed for at vælge en vægholder, der fylder knap så meget.

Køkkenmaskiner på pension?

Og hvad bruger man så sådan en stavblender til?

 • I min skuffe lå der en ældre Braun stavblender, som jeg primært har brugt til at blende suppe, jævne saucer og hakke kikærter til falafler med.
 • I mit skab står en KitchenAid blender, der er god til at knuse isterninger, lave smoothies med frisk frugt og tage sig af husstandens større blender-opgaver.
 • I mit skab kan man desuden finde en fransk riveskål, som jeg bruger til råkostsalat, et mandolinjern, der klarer præcisionsopgaver, en minihakker til de mindre opgaver, og i min kælder bor foodprocessoren, som jeg sjældent bruger, men som kan klare opgaven, når der skal rives 2 kg ost, laves store portioner mørdej og andre opgaver, der kræver større kapacitet.

Som det nok fremgår, så ville det være herligt, hvis Bamix betød, at jeg kunne sende nogle af mine andre køkken-brummedyr på pension, men det kan jeg jo selvfølgelig ikke teste på et enkelt indlæg. Jeg har endnu ikke prøvet alle maskinens finesser, så testen kommer til at løbe over et par indlæg, men til gengæld vil jeg teste Superboxen og se, om det er hele sættet, der er investeringen værd, eller om stavblenderen i sig selv er nok.

Foodprocessor til to personer

En af de første ting, jeg testede, er mini-foodprocessoren Slicesy. I første omgang lavede jeg en helt simpel råkostsalat, og maskinen kæmpede en brav kamp med de hårde gulerødder. Det smarte ved Slicesy er, at man kan tage bundpladen med de komprimerede revne gulerødder op og let flytte dem over i en serveringsskål.

Bagefter rev jeg kartofler og jordskokker til en rösti. Her viste foodprocessoren sin svage side – indføringshullet er ikke ret stort, så kartoflerne måtte skæres over et par gange. Desuden kan Slicesy lige indeholde nok til to personer, men i en større husholdning vil det være en begrænsning, at den skal tømmes ofte.

Bagefter monterede jeg kniven og hakkede gulerødder til en hjemmelavet remoulade. Her slog den schweiziske præcision til – gulerødderne blev hakket i en meget ensartet størrelse i en fart.

Bamix kan altså uden problemer klare mange af de ting, der ellers kræver flere maskiner.

I anledning af påsken tænkte jeg, at det var oplagt at lave nogle påskeæg, og i stedet for at kaste mig blindt over marcipanæg, valgte jeg en version af tørret frugt blødt op i appelsinsaft, som jeg også kørte i minihakkeren. Her kom Bamix på arbejde, og den nåede lige akkurat at køre blandingen jævn, inden de fem minutter som er maksimal køretid (ellers kører maskinen varm) var gået. Til gengæld løste den opgaven til topkarakter. Se opskriften på guldæggene her.

Rengøring

Med alle disse opgaver, hvor flere blev udført lige efter hinanden, er rengøring en ret afgørende parameter for glæden ved at eje en Bamix – og for, om man overhovedet vil bruge den i hverdagen. Her spiller det en rolle, at alle delene er udført i en gedigen kvalitet, som er nemme at vaske op. Uanset hvad, jeg har brugt Slicesy-kværnen til, så har rengøringen været overstået i en fart, så den har været klar til næste opgave.

Lige nu afprøver jeg Bamix’en til alle tænkelige formål. Det afgørende bliver, om den vil blive sat i arbejde lige så tit, når jeg er tilbage i de daglige rutiner. Indtil videre tegner det meget godt .

Bamix Superbox koster 2795 kr. inkl. fragt hos WhiteAway.com

14 tanker om “Test: Bamix Superbox – madørernes favoritgadget”

 1. Hej Anne Heinze
  Tillad mig denne henvendelse.
  Mit navn er Kenneth jeg er ansvarlig for Bamix i Danmark.
  Tak for din test og omtale af Bamix Superbox. Din umiddelbare glæde over Bamix og tilbehøret glæder mig meget.
  Mit firma ExperiSense A/S har en legeplads for Bamix og vores øvrige brands på Facebook/Kitchen Playground.
  Vil det være OK med dig, at jeg lægger et link af din omtale op dér?
  Tjek gerne http://www.experisense.dk hvorfra der på forsiden er link til både Kitchen Playground på Facebook og Youtube.
  Jeg forstår du er madblogger? Har du haft lejlighed til at prøve og teste en anden genial køkkenhjælp vi har – Alligator?
  God weekend med venlig hilsen
  Kenneth Hou Jensen
  70251152
  Bamix i Danmark

 2. Hej
  Tak for en fin beskrivelse af bamix.
  Har du prøvet at lave marengs med bamix og hvordan gør du?
  Hilsen
  Signe

 3. Hej Signe.
  Nej, jeg har ikke brugt Banix til at lave marengs med. Jeg har en røremaskine, og jeg nyder at sætte den i gang med de større piskeopgaver, så jeg kan bruge mine hænder til noget andet, mens der arbejdes. Måske er der andre, der har erfaringer med at bruge Bamix til deciderede piskeopgaver?

  Vh.
  Anne

 4. kære Anne
  har netop læst din test af Bamix, da jeg selv er blevet den hedige ejer af en.. dog tænkte jeg om du prøvede at lave suppe med bamixén, for jeg ville høre dig om det mon kan passe at man ikke kan bruge den direkte i gryden, når grøntsagerne er kogte? synes det bliver et lidt stort projekt at lave suppe, og også lidt halvfarligt, eller er det bare mig? mvh katrine

 5. Hej Katrine.
  Jeg har faktisk ikke brugt Bamix til suppe i større mængder. Der bruger jeg stadig min almindelige blender. Men jeg bruger den altså til mindre mængder grøntsager, der skal purees direkte i gryden. Ulempen ved en stavblender og større portioner suppe er, at der ofte vil være lidt grøntsagsstykker tilbage. Prøv dig frem – suppe til to personer kan du nok godt blende glat med Bamix direkte i gryden.

  Mange hilsner
  Anne

 6. Hej alle sammen…

  Jeg bruger ofte min Bamix til store portioner suppe, med stor succes. Jeg bruger til tider både multifunktionsbladet og piskeskiven med huller, for at få den ekstra lækker…

  Hvad er Jeres erfaring med Slicy?

  M.v.h. Troels

 7. Hej Troels.
  Jeg får ikke rigtigt brugt Slicy. Vi er en husstand på to voksne, men som regel skal der også laves grønt til en madpakke, og så er Slicy for lille. Hvad med dig selv, er du god til at få brugt den?

  Mange hilsner
  Anne

 8. Hej. Jeg har lige købt en bamix superbox, den virker fint, men jeg synes ikke rengøring af slicy er optimal eller hygiejnisk. Hvordan rengører du “låget” når den ikke må komme under vand. mvh Rie

 9. Vil også gerne lige tilslutte mig denne interessante tråd omkring Bamix. jeg var så heldig at blive ejer af en superbox igår, vanvittigt godt køb i elgiganten. Jeg er meget enig med dig Anne at alt virker i top kvalitet og brugervenligt på nær ja lige holderen, som jeg ikke synes yder maskinen retfærdighed. jeg har allerede bestilt en vægholder. Har også et par køkkenmaskiner/kaffemaskiner stående i forvejen så vil gerne have den op på væggen.

 10. Hej Rie
  Jeg får ikke rigtigt brugt min Slicy, men jeg tror, at jeg ville vove pelsen og vaske den alligevel. Det er nærmest umuligt at holde den ren ellers.
  Vh.
  Anne

 11. Hej Anne Mette
  Det var da et godt tip at købe en vægholder. Det vil jeg overveje at få gjort, for jeg har også kaffemaskinen og elkedel til at fylde på køkkenbordet. Tak for den gode ide!

  Vh.
  Anne

 12. Hej Anne har du prøvet Bamix til greenies? I en lille husstand vil jeg gerne kunne nøjes med den, Hvis den kan knuse ism skulle man tro, at det også gik med frosne grøntsager

Der er lukket for kommentarer.