Tagine med oksekød, kikærter og varme krydderier

Taginen har jeg hjembragt fra Marokko, hvor tagine på mange måder er et andet ord for en god gryderet, der har simret.

Denne tagine kan varieres, og det er oplagt at skifte oksekød med lam og måske tilsætte lidt fintsnittet løg, hvis man har lyst. Det tager ca. 1-1½ time at tilberede taginen afhængigt af hvilken slags kød, du bruger.

2 personer

  • 400 g oksekød, fx flanksteak eller yderlår i tern
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 ½ tsk stødt paprika
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk Ras El-Hanout (marokkansk blandingskrydderi, som findes i et hav af udgaver. Indeholder ofte muskatnød, peber, korianderfrø, paprika, men mange blandinger indeholder op mod 15 forskellige krydderier)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse kikærter/ 200 g kogte kikærter
  • 1-2 dl vand
  • salt & peber
  • olivenolie

Skær kødet i tern og vend det med krydderierne. Varm lidt olie i bunden af en tykbundet gryde eller i taginen.

Brun kødet og tilsæt derefter de hakkede tomater og lidt vand. Lad retten simre i godt 30 minutter, inden du tilsætter kikærterne.

Smag til med salt og peber og lad retten simre yderligere 30-60 minutter, eller indtil kødet er mørt. Tilsæt lidt vand undervejs, hvis det er nødvendigt. Retten må ikke koge tør.

Taginen kan serveres med kogte ris og et godt brød og eventuelt en grøn salat.

Jeg serverede taginen med tabouleh, som er couscous blandet med krydderier og ofte fintsnittede grøntsager:

Tabouleh

2 personer

  • 150 g couscous
  • Krydderurter – friske eller tørrede
  • Saft og skal af ½ citron
  • Evt. 75-150 g. fintsnittede grøntsager (peber, majs, tomat, løg, agurk, gulerod mm.)
  • salt
  • olivenolie

150 g couscous blandes med 2-2½ dl kogende vand. Lad det trække i ca. 15 minutter.

Tilbered i mellemtiden de krydderurter, du vil bruge. Det kan fx være tørret eller frisk fintsnittet mynte, persille, fintsnittet løg plus saft og skal af ½ citron. Smag til med salt og lidt olivenolie.