Chokolade og lakrids er ikke så tosset en kombination, men i disse cookies er smagen af lakrids mest at finde som en mild eftersmag.
Portionen giver ca. 24 cookies
- 75 g blødt smør
- 125 g rørsukker, fordi det karamelliserer på den lækre måde
- 1 stort æg
- 2 tsk vaniljesukker – gerne hjemmelavet
- 150 g mel
- 1 tsk bagepulver
- 2 generøse tsk lakridssirup
- 2 tsk rålakridspulver
- 200 g hvid chokolade
- 100 g lys chokolade
- Evt. revet skal af en appelsin
Rør smørret sammen med sukker, vaniljesukker og tilsæt ægget. Bland mel og bagepulver og rør det i dejen sammen med lakridssirup og rålakridspulver og tilsæt appelsinskal, hvis du havde det i køkkenet.
Hak chokoladen og bland den i dejen.
Tænd ovnen på 180 grader. Sæt dejen på en bageplade med to skeer. Kagerne skal være på størrelse med en lille valnød, og der skal være god plads i mellem dem, så de kan flyde ud.
Bages i 8-12 minutter, til de er gyldne. De bliver mere sprøde, når de ikke er brandvarme, så det er farven, der styrer, om de har fået nok.
NB: Jeg bruger sød lakridssirup fra Johan Bülow, og den fås bl.a. i delikatessebutikker, Irma og Magasin. Rålakridspulver kan du finde samme steder eller hos Specialkøbmanden.
Hej Anne
Wow, lækre småkager. Dem tror jeg at jeg skal give mig i kast med i dag 🙂
Glad hilsen
Malou
Hej Malou.
Sikke tidligt, du har været oppe – god kagebagelyst 🙂
Solskinshilsner
Anne
Ej, det lyder som lige noget for mig! Må få en, der bor tættere på civilisationen end jeg, til at købe lakridssiruppen til mig. Mums.