Aspargesfest i Odense

 

Her på Fyn har vi nogle fine asparges. Desværre er der ikke så mange af dem, som der var engang. Asparges er hverken billige at dyrke eller købe. De grønne kan vi få året rundt fra fjerne egne af verden, men de hvide er noget særligt. Tykke hvide asparges er en forårsbebuder for mig, og jeg kører altså gerne til Nordtyskland for at få dem. Tyskerne er nemlig endnu mere aspargesbevidste end fynboerne.

Heldigvis er tre aspargesavlere og en række fynske restauratører gået sammen om at give et rigtig godt tilbud: En aspargesfrokost med en fynsk øl serveret på Flakhaven i Odense. Det sker lørdag den 14. maj og prisen er rørende 95 kr. Der er to serveringer kl. 12 og kl. 13.15.

Du kan se mere og bestille billetter gennem aspargesfrokost.

Indtil aspargesfesten nyder jeg mest mine asparges med røget skinke, hollandaise eller hårdkogte æg og vinaigrette. Jeg har egentligt aldrig udviklet aspargesopskrifter, fordi jeg synes, de er så fantastiske med simpelt tilbehør. Desuden er sæsonen ikke lang, så jeg når ikke at have behov for de vilde udskejelser, inden det er slut med de danske asparges omkring Skt. Hans.