Jordbærtrifli med friske jordbær

De første fynske jordbær er sat til salg langs landevejen, og jeg hjembragte en lille bakke med 250 g koncentreret løfte om sommer. Jeg tænkte straks på en ren retro dessert – det er ikke kompliceret, det er dårligt nok gastronomi, men derfor smager det alligevel, så det kilder i storetæerne.

2 personer

  • 250 g jordbær
  • 12 makroner – gerne italienske amarettimakroner
  • en sjat portvin, sherry, likør eller appelsinsaft, hvis det skal være alkoholfrit
  • ca. 1 dl piskefløde

Skyl jordbærrene, nip dem og skær dem i kvarte. Knus makronerne og fordel jordbær og makroner lagvist i et portionsglas. Hæld lidt likør eller appelsinsaft over og lad det trække et par minutter. Pisk fløden let og fordel den på toppen af de to glas.

Var det ikke sæson for de friske jordbær, så kan man selvfølgelig bruge jordbærgrød eller jordbær-rabarbergrød til triflien, men de første friske jordbær skal næsten og nydes uden for mange dikkedarer.

Velbekomme og velkommen sommer!