Mmmm, syltetøj fra Strynø

I min jagt på den perfekte hindbærsnitte, har jeg ledt efter det bedste hindbærsyltetøj.

Min hindbærbusk i haven har det ikke for godt, og udbyttet bliver ikke stort nok til en egenproduktion. Jeg tør næsten ikke at skrive prisen hos HJ Hansen Vinhandel på et glas fra Øhavets Syltetøj, men det smager absolut skønt – bær, bær og sommer.

Men da jeg stod og skulle vælge mellem de to slags hindbærsyltetøj, Veten eller Glen Prosen, så var jeg ærligt talt ikke ret godt hjulpet af etiketterne:

“Vi har plantet to forskellige sorter hindbær. Når vi spiser dem friske, er der stor forskel i smagen. Det vil vi gerne viderebringe i syltetøjet. Og så håndplukker vi vores bær. Ikke fordi vi elsker unødigt hårdt arbejde, men fordi vi dermed opnår en ultimativ god råvare, som i sidste ende giver en bedre smag i dette glas syltetøj.”

Jeg påberåber mig ikke at være hindbærekspert, og jeg vendte og drejede glasset i håb om en hjælpetekst, men teksterne på de to glas’ etiketter var identiske. Valget faldt til sidst på Veten hindbærsyltetøjet, der er det mørkeste. 

Nu har jeg netop tjekket hjemmesiden fra Øhavets Syltetøj, og der findes hjælpeteksten. Det mørke syltetøj med Veten hindbær smager som gammeldags hindbærsyltetøj med en intens smag, mens de lysere Glen Prosen hindbær åbenbart har en friskere smag.

Måske logisk, bare ikke for en hindbær-ignorant. Syltetøjet smagte i øvrigt aldeles fortrinligt – både på brød, i yoghurt og hindbærsnitter. Og hvis min mand ikke læser med, så køber jeg nok et glas Glen Prosen hindbærsyltetøj i nær fremtid…