Tiramisu – en tand lettere

Jeg elsker tiramisu, men der er tale om en af de ultimativt fede desserter, så jeg ville gerne finde en version, der er en tand lettere. Min redning blev min gode veninde fra Parma, der fortalte, at jeg kunne erstatte halvdelen af mascarpone-osten med stiftpiskede æggehvider. Og det virkede – tiramisuen smager som den skal – ingen bismag af slankekur!

Det er hurtigt at lægge en tiramisu sammen, men gør det dagen inden, den skal spises, så den kan sætte sig og smagen udfolde sig.

10 personer

 • 400 g Lady Fingers/savoiardi-kager – de er tit på tilbud i supermarkederne
 • 6 pasteuriserede æggeblommer
 • 100 g sukker
 • 500 g mascarpone (italiensk flødeost)
 • 6 pasteuriserede æggehvider
 • 3 dl espressokaffe eller meget stærk kaffe
 • 6 spsk sød marsala (italiensk hedvin – anden hedvin/likør i mindre mængde kan også bruges)
 • 3 spsk. kakaopulver til pynt
 • Evt. 50 g fintrevet mørk chokolade til pynt

Rør æggeblommerne lyse med sukkeret og bland mascarponen i – rør indtil blandingen er jævn.  Pisk æggehviderne meget stive og vend dem i ægge-mascarponeblandingen sammen med godt ½ dl kaffe.

Læg halvdelen af savoiardi-kagerne tæt i et stort fad. Bland kaffen med marsalaen og dryp halvdelen af blandingen på kagerne. Fordel 2/3 af cremen ovenpå og læg den anden halvdel af savoiardi-kagerne  oven på cremen, og dryp den anden halvdel af kaffe-marsalaen over.

Slut af med resten af cremen øverst. Dæk desserten med plastfilm og sæt den i køleskabet natten over.

Et par timer inden serveringen drysses kagen med sigtet kakao og evt. lidt fintrevet mørk chokolade.

8 tanker om “Tiramisu – en tand lettere”

 1. Super idé, det skal jeg klart have prøvet også med Sukrin i stedet for sukker. Jeg har tit lavet diverse mousser af kvark, proteinpulver (som smagsgiver) og æggehvider pisket stive med sukrin – men det her havde jeg ikke lige tænkt. Tak!

 2. Hov, det er et spændende tip – mon ikke jeg bør efterprøve det ved lejlighed? Elsker tiramisu, og vi har flere venner, som har det som absolut yndlingsdessert 🙂

 3. Hallo, det er jo et super godt tip. Tak for det 🙂

  Jeg letter gerne min med skyr eller græsk yoghurt – men jeg tror smagen vil blive meget bedre med æggehvider.

 4. Hej Malou.
  Jeg overvejede faktisk også Skyr. Kaffe og marsala klarer jo meget af smagen, så det bare er mundfølelsen, der skal med. Tomt køleskab lærer som bekendt madblogger at spinde, så jeg kunne godt finde på at bruge skyr en anden gang 🙂

  Kh.
  Anne

 5. Hejsa – jo der er altid en undskyldning for at spise tiramisu – især når efteråret trænger sig på 🙂

 6. prøv at piske æggehviderne men ½ af sukkeret da det giver godt en ikke helt så luftig æggehvide men dem bliver sejer og falder ikke så meget sammen når det bliver vendt sammen

 7. Hej Anne.

  Lavede den til mine kollegaer, på min “kagedag”… Et kæmpe hit og mums hvor var den bare go’. :o)

Der er lukket for kommentarer.