Blandt madbloggere har der den seneste måned været en udfordring: De deltagende blogs har hver især fået tildelt en anden blog, og opgaven bestod i at tilberede og fortolke en ret fra anden madblogger.
Jeg blev tildelt Kim Schultz’ blog grillkokkerier og blev ramt af ærefrygt, for Kim er en af de største danske grillguruer, og jeg er ikke en kvinde, der ynder at bruge kul i madlavningen.
Nuvel, min nyfortolkning af kaffekyllingen med espresso-bbq-sauce endte i al beskedenhed med en trykprøve på, om den kan tilberedes i ovn. Og ja, det kan den! Jeg er muligvis den sidste dansker, der ikke har en kyllingeholder til grillen, men kyllingen fik skubbet en dåse Odense Pilsner fra Albani op i maven, og det betyder, at den stående fugl var sprød på alle sider og havde et enormt saftigt kød.
BBQ-sauce kan være en smule påtrængende i smagen, men jeg oplevede, at espressoen klædte saucen så fint og lettede smagen meget.
Kaffekylling med espresso-bbq-sauce, bagte rødder og mos
4 personer
- 1 pæn kylling
- 1 portion dry-rub: (1 tsk. Colemans sennepspulver, 2 tsk. hvidløgspulver, 1 tsk. løgpulver, 2 tsk. chili, 2 tsk. røget paprika, 1 spsk. fintmalede espressobønner, 1 spsk. fint salt, 1 spsk. brun farin)
- 1 dåse øl (drik halvdelen og skub en halv fyldt dåse op i maven på fuglen, så den står op)
- 500 g gulerødder
- 800 g kartofler
- 1½-2 dl mælk
- smør
Tag 1 ½ spsk dry-rub fra. Og gnid kyllingen med den øvrige dry-rub og placér den på dåsen i en lille bradepande. Sæt kyllingen i ovnen ved 200 grader i 45 minutter.
Skræl gulerødderne, læg dem i et fad og drys dem med ½ spsk dry-rub. Bag gulerødderne i ovnen sammen med kyllingen i ca. 20 minutter med lidt vand og evt. lidt olie i bunden af fadet. De bliver møre, men har bid.
Skræl kartoflerne og kog dem. Husk at kartofler til kartoffelmos først skal have salt, når de er kogt. Hæld vandet fra de kogte kartofler, tilsæt en smørklat og pisk med mælk indtil mosen har den konsistens, du bedst kan lide. Smag til med salt.
Espresso bbq-sauce
- 1 spsk. olie
- 1 lille finthakket løg
- 1 fed hvidløg
- 1 dl æblecidereddike
- 1 dl espresso
- 2 dl ketchup
- 2 spsk. brun farin
- 1 spsk. dry-rub
Svits løget i olien indtil det bliver klart. Tilsæt de øvrige ingredienser, varm op og smag til. Hvis du ikke vil have løg i din sauce, kan du selvfølgelig si den inden serveringen.
Kyllingen var pragtfuld sprød, og kødet var saftigt og mørt. Serveret med kartoffelmos, så virkede det ikke engang påfaldende, at den var tilberedt indenfor i det lune køkken. Og det er bestemt ikke sidste gang, at jeg drukner en fugl indefra i øl og drysser den med kaffe. Det var en rigtig gode smagskombination. Det eneste der manglede i ligningen var måske chokolade, men den kan man jo snuppe til dessert.
Tak for udfordringen til at teste en anden madblog Nada
En tanke om “Kaffe-kylling med inspiration fra grillguruen”
Der er lukket for kommentarer.