Simremad med stout

Simremad

Simremad er en win-win. Mager mad uden krævende forberedelse i køkkenet. Og masser af velsmag. Lav gerne en større portion, så der også er lidt i fryseren, når hverdagen rammer med krav om mad på 30 minutter.

Opskriften er enormt simpel. Råvarerne indeholder masser af smag, men selvfølgelig kan du tilsætte et ekstra pift i form af timian, paprika eller citron. Men det er ikke nødvendigt.

Server gryderetten med kartoffelmos, nudler eller bare et godt brød.

Gryderet med stout

4 personer

  • 400 g skært kød i tern. Jeg brugte hjortekød (fra Rema1000), men oksebov/okseklump vil også være fint.
  • 1 stort løg i tern
  • ½ selleri i tern
  • 4-5 store gulerødder i tern
  • 2 flasker stoutøl, fx Mors Stout fra Refsvindinge eller Stout fra Vestfyens Bryggeri (sælges hos Aldi)
  • olivenolie til stegning

Løgnene steges i lidt olie, indtil de er klare – de skal ikke tage farve. Tilsæt selleri og brun kødet sammen med grøntsagerne. Hæld stoutøl på og lad kødet simre i ca. en time.

Tjek om kødet er ved at være mørt. Gulerødderne skal kun simre med i ca. et kvarter, så tilpas tiden efter det. Hvis kødet er mørt, så tilsæt gulerødderne. Og smag til med salt og peber. Jævn evt. saucen med en spiseskefuld maizena rørt ud i vand.

Værs’go, velsmag for indsatsen: Nyd den milde sødme, som vintergrøntsagerne giver til retten.

2 tanker om “Simremad med stout”

  1. Åh, det er vintermad, når det er bedst. Har aldrig selv prøvet at lave gryderet med øl, men har smagt det mange gange – det er simpelthen så godt.

    – Anne

  2. Vil du dele opskriften på salaten fra julefrokosten med læsefruerne?
    Den med grønkål, andebryst og granatæble.
    På forhånd tak
    Helle

Der er lukket for kommentarer.