Simremad er en win-win. Mager mad uden krævende forberedelse i køkkenet. Og masser af velsmag. Lav gerne en større portion, så der også er lidt i fryseren, når hverdagen rammer med krav om mad på 30 minutter.
Opskriften er enormt simpel. Råvarerne indeholder masser af smag, men selvfølgelig kan du tilsætte et ekstra pift i form af timian, paprika eller citron. Men det er ikke nødvendigt.
Server gryderetten med kartoffelmos, nudler eller bare et godt brød.
Gryderet med stout
4 personer
- 400 g skært kød i tern. Jeg brugte hjortekød (fra Rema1000), men oksebov/okseklump vil også være fint.
- 1 stort løg i tern
- ½ selleri i tern
- 4-5 store gulerødder i tern
- 2 flasker stoutøl, fx Mors Stout fra Refsvindinge eller Stout fra Vestfyens Bryggeri (sælges hos Aldi)
- olivenolie til stegning
Løgnene steges i lidt olie, indtil de er klare – de skal ikke tage farve. Tilsæt selleri og brun kødet sammen med grøntsagerne. Hæld stoutøl på og lad kødet simre i ca. en time.
Tjek om kødet er ved at være mørt. Gulerødderne skal kun simre med i ca. et kvarter, så tilpas tiden efter det. Hvis kødet er mørt, så tilsæt gulerødderne. Og smag til med salt og peber. Jævn evt. saucen med en spiseskefuld maizena rørt ud i vand.
Værs’go, velsmag for indsatsen: Nyd den milde sødme, som vintergrøntsagerne giver til retten.
Åh, det er vintermad, når det er bedst. Har aldrig selv prøvet at lave gryderet med øl, men har smagt det mange gange – det er simpelthen så godt.
– Anne
Vil du dele opskriften på salaten fra julefrokosten med læsefruerne?
Den med grønkål, andebryst og granatæble.
På forhånd tak
Helle