Om kogebogen

Efter bedste evne har jeg forsøgt at gøre målene i opskrifterne let tilgængelige, men jeg må understrege, at madlavning i mit køkken foregår efter slump, slat og skvis metoden.

Lige undtaget er desserterne – der skal opskrifterne følges slavisk. Ellers skal min opfordring lyde på at føle og smage sig frem. Lad ikke faste mål blive årsagen til, at du ikke orker at nærme dig komfuret, fordi du ikke gider vaske de dusinvis målebægre af efter endt seance!

For at lave god mad kræves forholdsvis få redskaber, men en kærlighed til velsmagende mad og en god køkkenhygiejne er nødvendigt.

Lad være med at spilde penge på pasteuriserede æg til ting, der varmes op til mere end 75 grader, fx frikadeller og kager. Mad skal ikke laves på tvangstanker om risikoen for at blive syg af den.

Brug ordentlige råvarer; jeg plæderer ikke for gourmet-idioti om fx kun at købe franske fritgående kyllinger, for det er vi ikke mange, der har råd til. Men lad også være med at vælge den allerbilligste løsning. Oftest bliver man skuffet.

Køb videst muligt ind efter årstiden, det er som regel også de varer, supermarkederne har på tilbud. Og vælg gerne kødstykker, der kræver lidt længere tilberedning, de er tit fulde af saft og kraft, men billige fordi mange gerne vil lave aftensmad på 15 minutter. Man kan jo også vælge at bruge lidt længere tid på maden den ene dag, og så spise det samme dagen efter.

Brug almindelig sund fornuft og glæd dig til at spise ordentlig hjemmelavet mad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *